Menu Sluiten

Wat doen wij?

Wij organiseren op gezette tijdstippen activiteiten om jongeren samen te brengen. Hieronder vinden jullie enkele van onze initiatieven.

Dag van de Jeugdbeweging

Als jeugdraad kan je de Dag van de Jeugdbeweging niet zomaar laten voorbij gaan. .
Met behulp van VZW Joc Antigoon organiseren we telkens een jeugdraadcafé en maken we er een geweldig feestje van.

Kerstmarkt

In de maand december organiseren we onze jaarlijkse kerstmarkt. We proberen er telkens een gezellige avond van te maken met sfeervolle bandjes, verschillende versnaperingen en een warm vuurtje.
Bij onze kerstmarkt vragen wij telkens aan jullie om een chalet open te houden, wat jullie jaar na jaar nog steeds super goed doen!

Filmdag

Om de koude winterdagen te overbruggen, organiseren wij al 2 jaar een filmdag. Voor kinderen tussen 4 en 14 jaar bieden wij 2 films aan, voor de spotprijs van een symbolische euro.

Toneelvoorstellingen

In ons cultuuraanbod is er natuurlijk ook plaats voor toneelvoorstellingen. We vragen professionele toneelgezelschappen om een voorstelling op maat van de (kleinere) jeugd te brengen. Onze recentste voorstellingen waren Kapitein Winokio en De Zingende Prins.

Pop-up Café

Na het succes van vorige jaren organiseren wij een pop-up café om wat bij te kletsen of gezellig een pintje of frisdrank te drinken.
Hiervoor hebben wij geen vast locatie, we proberen deze elk jaar in een andere deelgemeente van Wichelen te laten doorgaan. Afhankelijk van de mogelijkheden zal het het ene jaar dichter bij jou in de buurt zijn als het andere jaar.

Gotcha

Of beter bekend als ‘het spel van de zomer’, want ook in de zomer kunnen wij niet stil blijven zitten. Het is een spel waarbij iedere deelnemer een andere deelnemer krijgt toegewezen die moet worden uitgeschakeld (‘vermoord’). Hij/zij doet die met een wapen dat verschilt van type tot type.

Als een deelnemer geraakt wordt, dan krijgt de ‘moordenaar’ de doelwitkaart van zijn ‘slachtoffer’ als volgend slachtoffer toegewezen. Op deze manier vormen alle deelnemers samen een grote lus. Dit zorgt er voor dat op het einde van het spel 2 personen overblijven die elkaar moeten uitschakelen. Hij/zij die hierin slaagt is de winnaar van het spel.